• Background Image

  Criptomoneda în comertul online

  02/04/2021

02/04/2021

Criptomoneda în comertul online

Criptomoneda – trendul momentului

Cu siguranță ați auzit de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), LiteCoin (LTC). Având în vedere rata creșterii monedelor digitale, investitorii au trebuit să înțeleagă sensul valorii lor, utilizarea și perspectivele.

Criptomoneda și realizările sale de până acum au fost atribuite tehnologiei revoluționare blockchain care creează un mediu sigur, descentralizat și propice dezvoltării sale.

Monedele digitale au numeroase implicații și au fost utilizate în multe sectoare, recent și ca opțiune de plată. Criptomoneda elimină implicarea părților terțe (și anume instituțiile financiare și guvernul) în tranzacții, creând astfel un mediu de afaceri descentralizat, în care părțile implicate efectuează tranzacții zilnice în mod direct între ele.

Aceste tranzacții au loc pe blockchain în siguranță. Faptul că criptomoneda poate fi utilizată pentru a face achiziții anonime de bunuri și servicii face din aceasta o metodă atractivă de plată în întreaga lume.

Ca și mai mulți comercianți online, întrebările pe care începeți să vi le puneți sunt:

 • Ar trebui să încep să accept BTC, ETH și alte monede digitale ca opțiune de plată?
 • Cum pot să fac asta?
 • Care sunt beneficiile pentru afacerea mea?

De ce ar trebui să luați în considerare criptomoneda pentru afacerea dumneavoastră?

Criptomoneda oferă, fără îndoială, numeroase beneficii, dar în cazul magazinelor online, oferă avantaje spectaculoase:

 • Ireversibil/Fără returnări

În comparație cu opțiunile de plată cu cardul de credit, tranzacțiile cu moneda digitală nu pot fi anulate. Odată ce un client achită cu criptomonedă, devine imposibil întoarcerea banilor în contul lor fără consimțământul dumneavoastră. Frauda în domeniul comerțului online devine aproape imposibil de realizat.

 • Comisioane de tranzacție mici

După cum s-a menționat anterior, criptomoneda este descentralizată. Dispar intermediarii și implicit comisioanele percepute de aceștia.

Utilizarea opțiunii de plată cu cardul de credit pe site-ul dumneavoastră va conduce la o taxă de procesare de aproximativ 3% percepută de către procesatorul de plată. Cu toate acestea, natura descentralizată a criptomonedei garantează că taxa de procesare pentru orice tranzacție este minimă sau zero, deoarece nu plătiți intermediarii tranzacțiilor.

 • Bază de clienți mai largă

Includerea opțiunii de plată cu criptomonedă în magazinele online permite managerilor de magazine și comercianților să ofere consumatorilor mai multe opțiuni de plată și, prin urmare, să își extindă semnificativ baza de clienți.

Recent, consumatorii au început să efectueze plăți pentru achiziții utilizând monede digitale, iar cercetările au arătat că fiecare consumator online utilizează până la 5 opțiuni de plată.

Prin urmare, acceptarea plăților cu criptomonedă ar putea fi ceea ce aveți nevoie pentru a duce afacerea dumneavoastră la nivelul următor, deoarece clienții cu siguranță vor opta pentru platforma dumneavoastră.

 • Tranzacție rapidă

Verificarea tranzacțiilor cu criptomonede durează mai puțin de 20 de secunde. Ca și comparație, tranzacțiile cu cardurile de credit durează între 2-3 zile, față de cele cu criptomonedă, care se procesează în 20 secunde.

Concluzii:

Integrarea opțiunii de plată cu moneda digitală în magazinul dumneavoastră online poate avea costuri mari și să se efectueze muncă suplimentară de impliementare, dar merită efortul. Intenționați să măriți baza de clienți, să reduceți sau să eliminați riscurile asociate cu plata sau să reduceți semnificativ comisioanele de tranzacție? Acceptarea criptomonedei este esențială.

Este doar o chestiune de timp înainte ca criptomoneda să devină principalul instrument de tranzacționare online.

0 comentarii

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

one × two =